Stoelverhoger auto

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Stoelverhoger auto

Om je kindje veilig in de auto te vervoeren zijn er verschillende hulpmiddelen, waaronder de stoelverhoger auto. Naast een stoelverhoger auto zijn er verschillende zitjes en autostoeltjes waarmee jouw kindje comfortabel kan reizen. Waarom gebruiken we nu een Kinderstoel auto en wanneer kies je voor een verhoger in plaats van een compleet zitje?

Stoelverhoger auto basisregels

Voor het gebruik van een stoelverhoger auto bestaan enkele basisregels:

  • Een stoelverhoger auto moet gebruikt worden bij kinderen kleiner dan 1,35 m.
  • Bij kinderen groter dan 1,35 m. moet de autogordel gebruikt worden eventueel in combinatie met een stoelverhoger auto.
  • Een stoelverhoger auto moet een keuringslabel bevatten volgens het ECE-reglement 44/03.
  • Voor optimale veiligheid dient de stoelverhoger auto op de juiste manier te worden bevestigd.

Voor normale autostoel regels klik je op de link.

Waarom een stoelverhoger auto

De basisregels voor een stoelverhoger auto zijn gebaseerd op de lengte van het kindje. De stoelverhoger wordt namelijk altijd gebruikt in combinatie met de autogordel. De stoelverhoger auto zorgt ervoor dat het kindje hoog genoeg zit om de autogordel op de juiste manier te kunnen gebruiken. Met de stoelverhoger auto loopt de gordel netjes over de schouder en snijdt de stof niet in de hals. Ook gaat de heupgordel netjes over de heupen in plaats van over de buik. De stoelverhoger zorgt voor een nette houding die de veiligheid van je kindje garandeert. De rugleuning van een stoelverhoger auto zorgt voor zijwaartse ondersteuning van je kind. Zo kan de kleine tijdens de reis veilig in slaap vallen.

Uitzondering stoelverhoger auto

Er bestaan enkele uitzonderingen waarbij van de basisregels afgeweken mag worden wanneer er gebruik wordt gemaakt van een stoelverhoger auto. Hieronder vind je drie van deze situaties:

  • Stoelverhoger auto bij te weinig gordels. Als er geen gordels over zijn voor gebruik, dan mogen kinderen groter dan 1,35 m. zonder gordel op de achterbank. Hierbij moeten de aanwezige gordels wel door andere passagiers gedragen worden. Verstandig is om je kind met stoelverhoger altijd gebruik te laten maken van een gordel.
  • Stoelverhoger auto bij geen gordels. Gordels worden gebruikt om de stoelvehroger auto vast te maken. Daarom mogen kinderen jonger dan 3 jaar niet zonder gordel op de achterbank vervoerd worden. Gordels zijn voor een stoelverhoger van groot belang.
  • Stoelverhoger auto bij te weinig plaats. Wanneer er op de achterbank geen plaats meer is voor een stoelverhoger (bijvoorbeeld als je al gebruik maakt van twee andere autostoeltjes) dan mogen kinderen vanaf 3 jaar zonder autostoel verhoger gebruik maken van de zitplaats met gordel.

Stoelverhoger online

Een stoelverhoger auto bestellen? In ons ruime assortiment vind je de beste stoelverhoger auto met keurmerk voor complete veiligheid tijdens het reizen. Kies online je stoelverhoger auto uit en laat hem gemakkelijk bij je thuis bezorgen door Autostoeltjes.com!

Meer info nodig over de aanschaf van boosters, stoelverhogers en andere autostoelen? Kijk dan even op de informatiepagina autostoeltje kopen