Isofix

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Isofix

Tegenwoordig zijn er steeds meer kinderzitjes uitgerust met Isofix bevestiging. De ontwikkeling van Isofix zorgt ervoor dat autostoeltjes veiliger in de auto bevestigd kunnen worden en kinderen op een veiligere manier vervoerd kunnen worden. Met Isofix kan je met een gerust hart met je kindje op pad. Maar wat is Isofix nu precies en waarom maakt dit systeem autostoeltjes veiliger?

Wat is Isofix?

Isofix is een internationaal gestandaardiseerd systeem voor de bevestiging van autostoeltjes in auto’s. In de nieuwste auto’s bevinden zich voor het Isofix systeem speciale bevestigingsbeugels. Deze bevestigingsbeugels bevinden zich tussen de rugleuning en het zitvlak van de autobank. Ze zijn verbonden met de carrosserie van de auto. Een autostoeltje met Isofix is voorzien van grijphaken die gemakkelijk in deze bevestigingsbeugels kunnen worden vastgeklikt. Met Isofix zijn autogordels voor een autostoeltje overbodig.

Voordelen Isofix

De Isofix bevestiging van een autostoeltje brengt drie grote voordelen met zich mee:

  • Eenvoudige manier van montage voor autostoeltjes
  • Kans op verkeerde montage met autogordels neemt af
  • Veilige bevestiging doordat het autostoeltje aan de carrosserie van de auto wordt vastgeklikt.

Kortom: door Isofix bevestiging van je autostoeltje neemt de veiligheid van je kind tijdens een autorit flink toe. Zo kun je je volledig op het verkeer richten zonder steeds achterom te hoeven kijken of het autostoeltje van je kind nog veilig vast zit. Isofix brengt dus naast veiligheid voor je kind ook rust mee tijdens het rijden. Om het nog comfortabeler te maken voor je kindje is het handig om te kijken naar gordelkussens voor in de auto.

Aandachtspunten Isofix

Isofix maakt de bevestiging van een autostoeltje een stuk veiliger. Echter zijn er ook wat aandachtspunten bij autostoeltjes met Isofix systeem:

  • De bevestigingspunten voor een autostoeltje met Isofix zitten niet op alle zitplekken van een auto. Meestal bevinden de bevestigingen zich bij de buitenste zitplekken op de achterbank. De bijrijdersstoel heeft vaak geen Isofix bevestigingen.
  • Er zijn autostoeltjes die alleen met Isofix systeem vastgezet kunnen worden of alleen met autogordels in de auto kunnen worden bevestigd. Sommige autostoeltjes bezitten de mogelijkheid van beide systemen. Kijk daarom goed welk autostoeltje het beste bij jouw auto past.
  • Belangrijk is dat Isofix geen garantie is voor het beste autostoeltje. Autostoeltjes met dit systeem komen soms nog steeds slecht uit een autostoeltjes test. Laat je daarom voor je aankoop goed over het autostoeltje informeren en kijk verder bij autostoel regels.

Kijk op Autostoeltjes.com voor een overzicht van alle autostoeltjes!