Autostoel regels

Tijdelijk niet in voorraad.

Autostoelen

Om je kind veilig in een autostoel te kunnen vervoeren, zijn er autostoel regels opgesteld die de veiligheid van jouw kind tijdens de reis moeten waarborgen. Bij het gebruik van een autostoeltje is het dus belangrijk dat je deze aandachtspuntjes naloopt voordat je met je kind op pad gaat. Zo moeten kinderen jonger dan 18 jaar en kleiner dan 1.35 meter zowel voorin als achterin de auto in een goedgekeurde autostoel vervoerd worden. Zodra je kindjes groter zijn dan 1.35 meter is een autostoel niet meer nodig, maar moet ook zowel voorin als achterin de autogordel worden gebruikt en indien nodig, een zittingverhoger.

Nieuwe autostoel regels

In de loop van 2013 zijn er nieuwe eisen gesteld betreft autostoel regels. Deze nieuwe autostoel eisen zorgen ervoor dat kinderzitjes nu nog veiliger worden gemaakt:

  • Er wordt een nieuw type autostoeltje ontwikkeld waarin het mogelijk is je kindje langer achterstevoren te vervoeren. Wanneer er een botsing plaatsvindt, is je kind op deze manier in de autostoel veiliger.
  • De nieuwe autostoel krijgt een eenvoudigere indeling op basis van de lengte van je kindje. Hierdoor is het gemakkelijker voor de ouders om de juiste autostoel of stoelverhoger te kiezen.
  • Deze nieuwe autostoel is standaard getest op botsingen ook vanaf de zijkant.
  • De auto’s en autostoeltjes zullen beter op elkaar worden afgestemd. Hierdoor wordt het eenvoudiger om een autostoeltje op de juiste manier te bevestigen in de auto. 

i-Size norm

Deze nieuwe richtlijnen voor de autostoel staan in een algemene Europese norm: i-Size. Deze nieuwe norm geldt voor de nieuwe autostoelen die op de markt gaan komen om zo autostoeltjes voor jouw kindje steeds veiliger te maken. De i-Size autostoel is dus nog geen verplichting en je mag je oude autostoeltje nog steeds gebruiken. Een i-Size autostoel is echter veiliger en daar zal steeds aan gewerkt blijven worden. Op Autostoeltjes.com kan je van alles vinden om een autoritje zo veilig en comfortabel mogelijk te houden voor je kindje.