Autostoeltjes test

Tijdelijk niet in voorraad.

Autostoeltjes test

Een betrouwbare autostoeltjes test wordt onder andere uitgevoerd door de Consumentenbond en de ANWB. Wij geven de uitkomst van deze tests weer op deze pagina. Op deze autostoeltjes test pagina vindt u de meest recente autostoeltjes test zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen de autostoeltjes-wereld.

Autostoeltjes test: Gebruik autostoeltjes

Gezien het feit dat een ongeluk in een klein hoekje zit en de impact bij een ongeluk – ook bij lage snelheden – ongekende krachten uitoefenen op uw kind, dringen zowel de ANWB als de Consumentenbond bij ouders aan hun kinderen altijd in een autostoeltje te vervoeren. Bij voorkeur in een autostoel met minimaal de autostoeltjes test beoordeling ‘goed’ en natuurlijk het liefst met ‘zeer goed’. Zo zijn uw kinderen optimaal beschermd wanneer ze in de auto vervoerd worden.

Autostoeltjes test resultaten

In alle groepen autostoeltjes zijn er stoeltjes beschikbaar die minstens ‘goed’ scoren binnen een autostoeltjes test. Autostoeltjes met een IsoFix base scoren in het algemeen iets hoger bij de autostoeltjes test dan zitjes met gordelbevestiging (universele zitjes). Met voorgaande uitgaven presenteren we ook de autostoeltjes test resultaten van de Isofix-zitjes als ze met gordels zijn bevestigd. De meeste '0+'-zitjes zijn namelijk ook zonder het Isofix-onderstel te koop en te bevestigen met de autogordel.

Autostoeltjes test: aanschaf autostoeltje

Een autostoeltjes test is handig voor de aanschaf van een autostoeltje. Bij de aanschaf van een autostoeltje gaat het om gewicht en grootte van je kind. Een autostoeltje voor een baby of kind moet voldoen aan alle veiligheidsnormen en een keuringslabel of –sticker hebben met de tekst ECE 44/03 of 44/04 (bij autostoeltjes test wordt daar altijd naar gekeken). Bij de aanschaf van autostoeltjes gaat het dus niet om leeftijd, maar om gewicht en grootte. Autostoeltjes zijn verkrijgbaar in 4 verschillende gewichtsgroepen. Voor de kleinsten zijn er Autostoeltjes groep 0 en Autostoeltjes groep 1. In deze autostoeltjes wordt je baby op een veilige manier vervoerd, namelijk tegen de rijrichting in. Zo is het nog niet volledig ontwikkelde nekje van je baby beter tegen eventuele schokken beschermd. Wanneer het hoofdje van uw kind de bovenkant van de rugleuning van het zitje bereikt, is het tijd voor een ander zitje.

Autostoeltjes test: Isofix

Uit de autostoeltjes test komen een aantal interessante resultaten. De bevestiging van autostoeltjes kan nog een hele toer zijn en ieder autostoeltje heeft zo zijn manieren van bevestigen. Bij de laatste autostoeltjes test komt de Isofix bevestiging steeds meer naar voren. Bij een Isofix bevestiging wordt het autostoeltje in speciale bevestigingspunten die zich in uw auto tussen zitting en rugleuning bevinden, met de carrosserie verankerd. De autostoeltjes test door bijvoorbeeld ANWB en Consumentenbond wijst uit dat deze bevestigingsmethode nog veiliger is.