Autostoeltje kopen

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

U wilt een autostoeltje kopen, maar u weet niet precies waar u naar moet kijken? Wij leggen het graag aan u uit! Een autostoeltje kopen is iets wat je zonder achtergrondinformatie niet zomaar moet doen. Wat moet u allemaal weten voorafgaand aan de aanschaf van een autostoeltje?

Een autostoeltje kopen op basis van gewicht

Een autostoeltje kopen zonder het gewicht van uw kindje duidelijk voor ogen te hebben, is niet verstandig. Autostoeltjes zijn namelijk verdeeld in verschillende groepen. Deze autostoel groepen variëren van autostoeltjes groep 0, autostoeltjes groep 1, autostoeltjes groep 2 tot en met autostoeltjes groep 3. Als uw kindje de autostoel groep 3 is ontgroeid, kunt u een booster kopen zodat uw kind wat hoger zit. Maar welk gewicht hoort bij welke groep? Het schema hier onder zal u helpen om het juiste autostoeltje te kopen.

Autostoeltje groep 0: 0 t/m 13 kg

Autostoeltje groep 1: 9 t/m 18 kg

Autostoeltje groep 2: 9 t/m 36 kg

Autostoeltje groep 3: 15 t/m 36 kg

Stoelverhoger: Geen gewicht, maar lengte t/m 135 cm

Een veilig autostoeltje kopen

Een autostoeltje kopen doet u natuurlijk ook niet als u niet zeker weet of het autostoeltje veilig is. Om u alvast gerust te stellen, de autostoeltjes op Autostoeltjes.com zijn allemaal gekeurd volgens het ECE-R44 reglement. Dit ECE-R44 reglement bevat de basis veiligheidseisen waaraan alle autostoeltjes aan moeten voldoen in Europa. U kunt bij ons dus met een gerust hart veilige autostoeltjes kopen. U kunt deze keuring trouwens herkennen aan het oranje label op al onze autostoeltjes. Zoals eerder gezegd, een autostoeltje kopen doet u niet zomaar!

Op het oranje ECE-R44 label kunt u ook zien voor welke gewichtsklasse uw autostoeltje te gebruiken is. Bekijk dit dus altijd goed voordat u het autostoeltje gaat kopen. Wij hebben het makkelijk gemaakt voor u en hebben alvast alle autostoeltjes op gewichtsgroep geselecteerd. Een autostoeltje kopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Een autostoeltje kopen met isofix

Wilt u alleen een autostoeltje kopen als deze voorzien is van isofix systeem? Isofix autostoeltjes zijn extra veilig indien u onverhoopt in een ongeval terecht komt. Maar hoe werkt isofix en waarom zou u een isofix autostoeltje kopen? Een isofix autostoeltje is uitgerust met twee metalen haken die u op de ankerpunten onder de autozitting kunt vastmaken. Daarnaast is er een derde isofix-punt wat een bevestigingsband of een afsteunpoot is. De bevestigingsband kan vaak aan een ankerpunt achter op de autostoel worden vastgemaakt of aan een punt in de kofferbak. Een afsteunpoot staat stevig vast op de vloer van de auto. Veiligheid voor alles dus! Een isofix autostoeltje kopen is geen gek idee. Om het autostoeltje helemaal aangenaam en compleet te maken is het ook handig om te kijken naar autostoel accessoires.